Лікування випадіння волосся

Народні рецепти проти випадіння волосся не влаштовували сучасних трихологів (трихологія - наука про волосся. Від грец. Trichos - волосся; logos - навчання). Розуміння причини випадіння волосся дозволило трихологам, почати ефективне лікування облисіння. З'явилася можливість створити засоби від випадіння волосся. Стало ясно - для лікування адрогенетичної алопеції, повинні використовуватися речовини, здатні захистити волосяні цибулини від дії токсичного дигідротестостерону або взагалі не допустити його появу із тестостерону.

Хімічні препарати для лікування випадіння волосся

Наприкінці 80-х років минулого століття, з'явилися хімічні препарати, що пригнічують дію ферменту 5-альфа-редуктази (пригнічують перетворення тестостерону в дигідротестостерону). Це був перший великий прорив у боротьбі з алопецією. Але будь-який хімічний препарат має побічну дію. І ці препарати не стали винятком. Наявність побічних ефектів обмежувала їх застосування, особливо серед жінок.

Натуральний аналог проти випадіння волосся

Другим проривом в боротьбі проти випадіння волосся, стало відкриття природних речовин - фіто-інгібіторів 5-альфа-редуктази, схожих за дією з синтетичними засобами, але позбавлених неприємних побічних ефектів. З'явилася можливість для лікування випадіння волосся навіть у вагітних і годуючих жінок. Фіто-інгібітори 5-альфа-редуктази діють відразу за двома напрямками - окрім придушення дії 5-альфа-редуктази, вони знижують сприйнятливість волосяних фолікулів до дигідротестостерону - основної причини облисіння або випадіння волосся. Під дією цих речовин волосся стає більш стійким до дії отруйного гормону. Таким чином з'явилася реальна можливість зупинити випадіння волосся.

Метод Марго

Чудова методика. Щоденні заняття цим методом відновлення волосся, дають неймовірні результати. Нове волосся починає рости в тих місцях, де протягом кількох років, не було жодної волосини. Цьому методу присвячена окрема стаття на нашому сайті. Зустрічайте, метод Марго "Як виростити нове волосся. Як зберегти те, що маєте і відновити те, що втратили".