Облисіння у чоловіків

Прояви андрогенетичної алопеції у чоловіків можуть початися, в залежності від типу, витончення і порідіння волосся у скроневих ділянках, ділянці верхівки, в області чола. У цих місцях у чоловіків, в першу чергу випадає волосся, стає коротшим, тонкими і слабопігментованим. З часом це волосся, все більше нагадує пушок.

облисіння у чоловіків

Без лікування облисіння, уражені зони розширюються, і з часом тут може з'явитися лисина. Початок захворювання в ранньому віці тільки підтверджує діагноз. Зазвичай, найвищий ступінь облисіння спостерігається у тих чоловіків, у яких воно почало виявлятися в юнацтві, відразу після досягнення статевої зрілості.

Гормони, а саме дигідротестостерон - основна причина облисіння, крім усього іншого стимулює роботу сальних залоз. Це робить шкіру голови і волосся більш жирними. Рівень дигідротестостерону в шкірі голови чоловіків, в кілька разів вищий, ніж у жінок. Тому жирна себорея (підвищена секреція сальних залоз на шкірі голови) спостерігається у чоловіків набагато частіше.

Підвищений вміст сального секрету при себореї на шкірі голови, є відмінним живильним середовищем для грибків і бактерій. Визначити жирну себорею можна по наявності жирної лупи і засмальцьованим волоссям, яке швидко забруднюється. Жирна себорея, сама по собі може викликати випадіння волосся, а в разі наявності андрогенетичної алопеції сильно збільшує проблему облисіння.
Усунення жирної себореї і лупи, істотно підвищує ефективність боротьби проти облисіння.